payi bowtung的母語文化生活課0915
Smluhay huya sun tmikan masu thkui ni tnbus ni buwak ksuhan.
Rmngaw ka payi, sayan o niqan masu thkui ni masu daun.
tnbuwah han, djiun ta snro ni duhun ni ribaw tmikan masu. aji kandang tmikan ni, sweqi kana masu nami ta.
kiya ni dnbus, niqan 技巧 ni uri.
dnbuwah do o, rbukun ta ksiyaq, pitak mlabu ta ka, ngalun ta ni, psaun kululuwan ni mhabuy.
mhada do o, psaun duhun ni, tmikan.iya pshungi tmikan ni spruhi/sparu masu han, kika buwak ksuhan sun.
-------
如何打小米糯米、篩以及煮他。
payi說我們小米有糯米、跟一般吃得像白飯那種。
我們先剝殼,用杵臼跟防小米灑出來的東西,打小米不簡單,我們根本灑了快一半的小米出來了,他需要有技巧。
剝殼之後,要泡水到胖胖的,放蒸器上面就開始煮。
熟了後就放在臼裡面繼續打,不要忘記要翻,這就是以前我們怎麼吃小米的方式。
Rmngaw ka payi, sayan o niqan masu thkui ni masu daun.
tnbuwah han, djiun ta snro ni duhun ni ribaw tmikan masu. aji kandang tmikan ni, sweqi kana masu nami ta.
kiya ni dnbus, niqan 技巧 ni uri.
dnbuwah do o, rbukun ta ksiyaq, pitak mlabu ta ka, ngalun ta ni, psaun kululuwan ni mhabuy.
mhada do o, psaun duhun ni, tmikan.iya pshungi tmikan ni spruhi/sparu masu han, kika buwak ksuhan sun.
-------
如何打小米糯米、篩以及煮他。
payi說我們小米有糯米、跟一般吃得像白飯那種。
我們先剝殼,用杵臼跟防小米灑出來的東西,打小米不簡單,我們根本灑了快一半的小米出來了,他需要有技巧。
剝殼之後,要泡水到胖胖的,放蒸器上面就開始煮。
熟了後就放在臼裡面繼續打,不要忘記要翻,這就是以前我們怎麼吃小米的方式。
留言
張貼留言